Säker inspelning på distans

S

I dessa speciella sjukdomstider har vi lärt oss en sak – att hålla avstånd. För oss som arbetar i studion är social distansering inga problem. Ljudtekniker och speakerröst befinner sig vanligtvis på säkert avstånd, ibland rentav med en glasruta emellan. Men om du som beställare önskar medverka i inspelningen, för att lyssna på eller regissera rösten? Inga problem, låt oss föreslå säker inspelning på distans. Det vill säga, du medverkar på inspelningen utan att du behöver vara på plats fysiskt.

Medhörning via telefon

Medhörning via telefon innebär att du sitter kvar på ditt kontor. Eller i solskenet på en parkbänk. Eller varhelst du tycker är lämpligt. Oavsett så deltar du i inspelningen via länk, antingen via ett vanligt telefonsamtal eller via en app som Teams eller Zoom. Du kan höra allt som speakerrösten läser in, och du kan ge regi och instruktioner. Och du kan dessutom prata med producenten och ljudteknikern.

Skillnaden mot ett “vanligt” samtal är att studion i sin ände är uppkopplad via ett professionellt interface. Detta ger hög och bra ljudkvalitet, och möjliggör dubbelriktad kommunikation med samtliga personer i studion. Du kan tydligt höra tonalitet, alla nyanser, ner till minsta andetag. Och speakerrösten har hela tiden dig i hörlurarna, medan inspelningen pågår. Det är nästan som om du är där, på plats i studion. Detta ger trygghet för alla inblandade – för dig, för speakerrösten och för producenten.

Så, om du undrar över om du vågar genomföra ett röst- eller ljudprojekt i dessa sjukdomstider, så är svaret JA. Du kan sitta på tryggt avstånd, och samtidigt delta i studioinspelningen fullt ut. Säker inspelning på distans innebär att du hör oss i studion, vi hör dig, och vi kan tillsammans fixa till ett kanonresultat. In your face Corona!

Mer info om inspelning av speakerröster

About the author

Mikael Jisander

Copywriter & Producent med egen studio.

By Mikael Jisander

Senaste inläggen

Kategorier