Studio

studio192

Min studio är anpassad för att spela in radioreklam och speakerröster, samt ljudlägga film. Studion bygger på en helhetslösning från Presonus, där redigeringsprogrammet Studio One är tätt integrerat med ljudkort och kontrollenheter. Detta ger hög kvalitet, bra funktionalitet och ett optimalt arbetsflöde i studion.

Studio för radioreklam och speakerröster

Jag arbetar primärt ”in the box”, dvs mjukvarubaserat och med ett minimum av extern hårdvara. Om man som jag ofta arbetar med flera parallella projekt är det enkelt att snabbt växla mellan sessionerna, med alla parametrar säkert sparade.

Genom åren har jag fått erfarenhet från de flesta större ljudredigeringsprogram, bla Logic, Pro Tools och Nuendo, men har på senare år fastnat för Studio One. Detta är ett fantastiskt redigeringsprogram som går snabbt att arbeta i, och med mycket bra plugins för ljudprocessing. Programmet är helt integrerat med mjukvarucontrollern FaderPort som ger fysisk kontroll över de viktigaste mixparametrarna.

Här kan du se varför även superproducenten Teddy Riley väljer Studio One.

Utrustning i studion

I de allra flesta fall sker inspelning och redigering på plats i studion. Här finns lämplig akustik och utrustning för fullständig kontroll över inspelningsprocessen, vilket självfallet ger bäst ljudkvalitet. Men behöver jag spela in på annan plats så har jag även portabel utrustning. Det händer tex då och då att jag behöver spela in hos kund, göra en intervju på stan eller spela in en ljudeffekt på fältet.

DAW: Presonus Studio One
DAW Controller: Presonus FaderPort
Studio interface: Presonus Studio 192 Mobile
Portable interface: Presonus AudioBox 22VSL
Microphones: Røde NT1Røde NTG3
Monitors: KRK VXT6
Headphones: Audio Technica ATH-M50x
Headphone amp: Presonus HP4
Computer: Dell XPS 13